Фото: Instagram Даяни Ястремської

Українка Ястремська у драматичному матчі "Вімблдону" здолала екс-росіянку Грачову (відео)

Щойно завершився поєдинок другого кола "Вімблдону", в якому українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла росіянку Варвару Грачову, яка представляє Францію.

Поєдинок тривав дві години й 35 хвилин. Українка виконала шість подач навиліт, зробила чотири подвійні помилки та використала шість з 13 брейкпойнтів.

Варто зазначити, що Грачова нещодавно отримала французький паспорт, змінивши російське громадянство. Цей факт вплинув на рішення Даяни Ястремської не тиснути руку колишній росіянці одразу після поєдинку — тенісистки здійснили дотик ракетками.

Для Ястремської це третій виступ на "Вімблдоні", її найкращий результат — вихід до 1/8 фіналу у 2019 році.

У наступному колі Даяна зійдеться на корті з представницею Хорватії Донною Векич.

Раніше Федерація тенісу України та Національний Олімпійський комітет номінували тенісисток для участі на Олімпіаді в Парижі. Відповідно до заявки нашу державу на головному світовому спортивному форумі представлять шість спортсменок в одинарному та парному розрядах.

Нагадаємо, тенісистка Еліна Світоліна втратила статус першої ракетки України після Відкритого чемпіонату Франції-2024. Її місце посіла Марта Костюк.

Нещодавно Еліна Світоліна підтвердила наміри зіграти на літній Олімпіаді. Зараз вона повертається до збірної України.

Також в інтерв’ю британським журналістам Світоліна розповідала, що зі серйозною мотивацією виходить на поєдинки з російськими спортсменами. За її словами, коли вона грає проти представниць Російської Федерації, то бореться, як український солдат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.07.2024 23:53