Фото: LB.ua

Українська розвідка знає, хто обезголовив воїна ЗСУ, — Лубінець

Українській розвідці вже відомо, хто стратив українського полоненого військовослужбовця. Йому російські загарбники відрізали голову. 

Таку заяву зробив омбудсмен Дмитро Лубінець.

"У нас було спілкування з нашими розвідувальними органами й за їхніми припущеннями вони приблизно знають, хто це зробив, у якій місцевості і хто безпосередньо приймав у цьому участь", — заявив він.

Варто відзначити, що омбудсмен не підтвердив причетності до жорстокого вбивства ПВК "Вагнер".

Що відомо про страту українського військового

Відео в мережі з'явилося 11 квітня 2023 року. Проте, ймовірно, було записане раніше, з огляду на кількість зелених рослин у кадрі. На ньому російський окупант використовує ніж, аби відтяти голову українського військового. Голос на початку відео підтверджує, що жертва могла бути живою, коли розпочалася страта.

Аналітики припускають, що такі жорстокі відео потрапляють в мережу, якщо співучасник злочину втік або зрадив. Відео могли також знайти в телефоні вже ліквідованого командира і вирішили викласти в мережу. 

Президент Володимир Зеленський відреагував на відео страти бійця ЗСУ. Він наголосив, що Україна нічого не збирається забувати і прощати вбивцям.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов вважає, що у Росії публікують відеозаписи щодо звірств над військовослужбовцями України для залякування своїх бійців та українців. Таким чином російське командування хоче відбити бажання загарбників здаватися у полон.

Також стало відомо, що окупант Єгор Гузенко з позивним "Тринадцятий" може мати відношення до страти українського військового. У мережі він активно публікує заклики звірячих розправ над українцями

Нагадаємо, CNN знайшло ще одне відео обезголовлених українських полонених. За даними журналістів, перше відео страти українських військових було зняте поблизу Бахмута й опубліковане 8 квітня. Його нібито зняли російські найманці з ПВК "Вагнера", на ньому видно обезголовлені трупи двох українських військових, які лежать на землі біля знищеного бронетранспортера. У загиблих солдатів, схоже, також відрубані руки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2023 12:48