Фото: НБУ

Українські банки зафіксували приплив коштів клієнтів, — НБУ

В українських банках значно зріс обсяг коштів населення та бізнесу. Фінансові установи очікують, що така тенденція збережеться надалі.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України, посилаючись на результати щоквартального опитування про банківське фондування.

"Банки зафіксували приплив коштів клієнтів та очікують продовження цього тренду", — йдеться у повідомленні.

За даними регулятора, у другому кварталі зріс обсяг коштів як домогосподарств і корпорацій, так і гуртового фондування. Фінустанови прогнозують, що така тенденція зберігатиметься й надалі, крім гуртового фондування, обсяги якого зменшаться.

Водночас середня вартість фондування в другому кварталі продовжувала знижуватися. Подальшого зниження вартості депозитів для домогосподарств та корпорацій і вартості гуртового фондування в третьому кварталі очікують майже всі банки.

Згідно з опитуванням, загальний обсяг капіталу банків за останні 12 місяців збільшився. Три чверті опитаних очікують на збереження такої тенденції. Прибутковість залишається визначальним чинником збільшення обсягу капіталу в найближчому майбутньому.

Варто зазначити, що українські банки також прогнозують продовження росту попиту на кредити серед бізнесу та населення. Йдеться про гривневі та короткострокові позики. 

Нагадаємо, 25 липня правління Національного банку ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 13% річних. Це допоможе забезпечити стійкість валютного ринку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.07.2024 14:52