Пожежа на Новошахтинському НПЗ. Фото зі соцмереж

Українські дрони зупинили роботу нафтопереробного заводу в Росії: пояснення ГУР

У ніч на середу, 13 березня, дрони атакували територію Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області. Це спричинило зупинку роботи підприємства.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Що там відбувається на Новошахтинському нафтопереробному заводі — роботу підприємства наразі зупинено. Це означає, що виникатимуть проблеми та зриви певних планів у ворога, і є додаткові можливості та час у наших захисників", — зазначив він.

За його словами, зараз відбувається низка подій на військових об’єктах держави-агресора, і на вказаному підприємстві зокрема.

"Попри те, що мова йде про начебто Новошахтинський нафтопереробний завод, але насправді це військовий об’єкт, який використовується для постачання та забезпечення окупаційного угруповання в Україні. Ми не коментуємо детальніше інформацію. Далі в принципі всі можуть спостерігати часто та в онлайн режимі за подіями", — додав представник Головного управління розвідки.

Сьогодні зранку губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомляв, що чергові системи радіоелектронної боротьби на підльоті до Новошахтинська нібито знищили три безпілотники.

"Наслідки на землі уточнюють чергові служби", — констатував він.

Пізніше Голубєв уточнив, що в результаті роботи чергових систем РЕБ БпЛА нібито просто "впали" на територію Новошахтинського заводу нафтопродуктів. Він одразу відрапортував, що загиблих і поранених немає, але водночас "технологічні об'єкти підприємства зупинені", наслідки уточнюються.

Нагадаємо, що минула ніч у Росії загалом пройшла під знаком "бавовни": там заявили про атаку безпілотників і роботу протиповітряної оборони. Дрони потурбували Воронезьку, Курську, Бєлгородську області. У Рязані та в інших регіонах Росії горіли нафтозаводи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 14:37