Фото ілюстративне. Джерело: TrueUA

Українські нардепи проголосували за спрощення торгівлі вживаними авто

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №9083, який звільняє підприємців, що займаються гуртовою та роздрібною торгівлею транспортними засобами, від перереєстрації на себе вживаних автівок.

Про це написав у своїх соціальних мережах народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Нарешті ухвалено за основу наш законопроект №9083 — удосконалення порядку здійснення гуртової та роздрібної торгівлі транспортними засобами суб’єктами господарювання, які поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС. "За" — 268", — зазначив він.

Голосування у Верховній Раді

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Законопроект пропонує надати можливість суб’єктам господарювання, які займаються гуртовою та роздрібною торгівлею автотранспорту, викуповувати та реалізовувати транспортні засоби як товар без обліку в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України та територіальних центрах комплектування.

"На сьогодні організації, які здійснюють торгівлю вживаними транспортними засобами, під час викупу автомобіля з метою його подальшого перепродажу зобов’язані обліковувати його не як товар, а як основний засіб для власного використання", — пояснили в асоціації "Укравтопром".

Нагадаємо, в березні Telegram-канал "УкрАвтопром" повідомляв, що серед українців продовжують набирати популярність вживані авто з пробігом, які ввезли з-за кордону. Середній вік автівок, які в лютому 2024 року перейшли на українські номери, становить 9,4 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.04.2024 19:29