Фото ілюстративне. Джерело: defense.gov

Українські пілоти розпочали підготовку на F-16 у США, — Пентагон

На території США стартувала льотна підготовка українських пілотів на винищувачах F-16. Американці також планують створити запас запчастин для літаків на 90 днів.

Про це повідомив сайт Пентагону.

"Міністерство оборони вже бере участь у навчанні готових українських пілотів керувати літаком F-16. Паралельно вирішується питання щодо забезпечення України запасними частинами для цих літаків", — ідеться у повідомленні.

У відомстві також зазначили, що українські військові проходять навчання на F-16 як у США, так і в Європі.

Пентагон нагадав, що раніше цього року Держдепартамент США заявив про готовність схвалити надання третьою стороною літаків F-16 американського виробництва Україні. Нідерланди, Данія та Норвегія оголосили про намір здійснити постачання, вивівши літаки з власних військово-повітряних сил.

"Щоби гарантувати українським пілотам успіх в експлуатації F-16, вони проходять навчання у США та Європі як з льотної експлуатації, так і з технічного обслуговування", — зазначили у Міноборони США.

За словами заступника міністра оборони США із закупівель та матеріально-технічного забезпечення Білла Лапланте, без запасних частин винищувачі F-16, на яких літатимуть українці, можуть вивести з експлуатації за декілька місяців. Тому американці планують створити запас запчастин для літаків на 90 днів.

"Ми не дозволимо цьому статися. І якщо інші країни не нададуть запасні частини, ми знайдемо та надамо їх", — сказав Лапланте.

Нагадаємо, що 13 листопада президент України Володимир Зеленський подякував партнерам за відкриття в Румунії Європейського навчального центру на військово-повітряній базі Фетешті. Там розпочалися навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 13:30