Знищення ворожих "шахедів". Скріншот із відео

Українські прикордонники показали, як знищували "шахеди" в новорічну ніч (відео)

У ніч на понеділок, 1 січня, російські окупанти провели масовану атаку по Україні дронами-камікадзе. Українські прикордонники знищили п’ять "шахедів".

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Чотири ворожі безпілотники з неба "зняли" прикордонники Одеського загону, ще один — військовослужбовці Морської охорони Держприкордонслужби", — йдеться в повідомленні.

Як відомо, в новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed — 90. Українські Сили оборони знищили 87 із них.

"Усім велика подяка за бойову роботу! Рік тому в новорічну ніч захисники неба знищили 45 "шахедів". Сьогодні — 87!" — написав у своїх соцмережах командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук і прес-служба Повітряних сил.

У прес-службі Повітряних сил уточнили, що атаки здійснювали хвилями з чотирьох напрямків: мис Чауда та Балаклава (Крим), Курськ, Приморсько-Ахтарськ (Росія).

У більшості регіонів України оголошували повітряну тривогу за маршрутом безпілотників. Фактично у всіх регіонах працювала протиповітряна оборона. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил.

"У новорічну ніч захисникам неба вдалося знищити рекордну кількість ворожих ударних БпЛА — 87 із 90 Shahed-136/131", — наголосили в Повітряних силах.

Нагадаємо, що цієї ночі окупанти атакували дронами-камікадзе за різними напрямками: ударів зазнали ОдещинаДніпропетровщинаЛьвівщина й інші області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 13:38