Дрон "Кажан". Скріншот із відео

Українські розробники створили реактивний дрон "Кажан": у чому його особливості

"Кажан" Е620 — ударний безпілотник класу "бомбер" українського виробництва. Він може багато разів скидати боєприпаси чи міни на цілі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Гексакоптер (безпілотник на шістьох гвинтах) здатен нести різні боєприпаси на висоті до 1 000 метрів зі швидкістю до 72 кілометри на годину та на відстань до 12 кілометрів", — зазначили у відомстві.

За свідченнями військових, навчитися літати на "Кажані" можна досить швидко. Тому навчання експлуатації таких безпілотників відносно просте

"Закуповували такі дрони підрозділам Сил оборони за кошти державного бюджету, у межах платформи UNITED24, а також у рамках зборів від фонду "Повернись живим" та компанії ОККО", — акцентували в Міністерстві оборони України.

Інфографіка: Міністерство оборони України

Інфографіка: Міністерство оборони України

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив в інтерв'ю Welt, що 2024 року Україна суттєво збільшила виробництво дронів дальньої дії порівняно з минулим роком. В української армії є безпілотники, які долають відстань понад тисячу кілометрів. Посадовець наголосив, що цьогоріч виробництво дронів дальньої дії вдалось збільшити у десять разів порівняно з 2023 роком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 21:22