Фото: Вікіпедія

Українські військові почали навчання на танках Abrams: подробиці від Пентагона

Близько 400 українських військових почали навчання на американських танках Abrams M1 в Німеччині. Програма триватиме до 12 тижнів.

Таку заяву зробив речник Пентагона підполковник Гаррон Гарн, пише The New York Times.

За словами військового, для близько 200 українських військовослужбовців 27 травня розпочався загальновійськовий інструктаж у Графенворі та Хоенфельсі.

"Цей інструктаж включає базові солдатські завдання, такі як влучна стрільба та медичні навички, а також тренування на рівні взводу та роти, а згодом і більш масштабні навчання за участю батальйонів, які протистоять один одному", — заявив речник Пентагона.

Зазначається, що інші 200 українських військових почали тренуватися як заправляти та обслуговувати танки.

Що відомо про танки Abrams

М1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Він є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Особливостями Abrams є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів, які відрізнялися варіантами поліпшення озброєння, систем захисту та електроніки).

Стратегічна мобільність танків полягає в здібності своєчасно прибути у визначений регіон. Танк може перекидатися повітрям військово-транспортними літаками C-5 Galaxy або C-17 Globemaster III. Обмежені можливості літаків (два боєздатних танки в С-5, один танк в C-17) викликали серйозні проблеми матеріально-технічного забезпечення при розгортанні танків під час першої війни в Перській затоці, хоча часу для перевезення 1 848 танків морським шляхом було достатньо.

Abrams також перевозиться вантажівками, а саме важким транспортером, який може транспортувати танк по шосе, другорядних дорогах, та по перетятій місцевості. Він також вміщує чотирьох членів екіпажу танка.

Нагадаємо, раніше офіційний представник Пентагона Патрік Райдер заявив, що до Німеччини прибув 31 танк Abrams, які Сполучені Штати Америки підготували спеціально для навчання військових ЗСУ. Підготовка українських воїнів розпочнеться вже найближчими тижнями.

Також повідомлялось, що Сполучені Штати Америки модифікують танки Abrams для України та знімають чутливу техніку. Це роблять для того, щоби деякі високотехнологічні деталі не могли потрапити до рук росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 13:59