Олександр Абраменко. Джерело: НОК України

Український олімпійський чемпіон Абраменко завершив спортивну кар’єру

Титулований український лижний фристайліст Олександр Абраменко завершив свою спортивну кар’єру. Тож в України стало менше медальних перспектив на наступні зимові спортивні сезони.

Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт у коментарі Sport-Express.ua.

"Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко вже закінчив свою спортивну кар'єру. Можливо, за медаль на Іграх через два роки побореться інший фристайліст, призер етапів Кубка світу в лижній акробатиці Дмитро Котовський. Будемо готуватися, а далі побачимо. Наразі про медальні перспективи тих чи інших представників зимових видів спорту ще казати зарано", — зазначив він.

Абраменко є олімпійським чемпіоном 2018 року з лижної акробатики та срібним призером Ігор 2022 року в Пекіні. 36-річний спортсмен вже пропустив зимовий сезон-2023/2024.

Він ставав олімпійським чемпіоном 2018 року з лижної акробатики та срібним призером 2022 року в Пекіні. Також Олександр заніс собі до активу виступ на чемпіонаті світу 2019 року, де виборов друге місце. Окрім того, він вигравав загальний залік Кубка світу за підсумками сезону-2014/2015.

У листопаді 2023-го Абраменко виставив обидві олімпійські медалі на благодійний аукціон з метою збору коштів на допомогу Україні.

У травні Олександру Абраменку виповнилося вже 36 років. Він і раніше натякав, що може завершити спортивну кар’єру.

Нагадаємо, що золота медалістка Олімпіади-2024 в Парижі Ярослава Магучіх задонатила українським волонтерам у загальній сумі вже 2,5 мільйона гривень зі своїх призових, які отримала за перемогу у стрибках у висоту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.10.2024 17:39