Фото: Facebook Олександр Кубраков

Україна у лютому експортувала рекордну кількість вантажу

У лютому 2024 року українським морським коридором, створеним Військово-морськими силами Збройних сил України, експортовано рекордний обсяг вантажів вісім мільйонів тонн. При цьому загальний обсяг експорту від початку роботи "зернового коридору" сягнув 28 мільйонів тонн. 

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Telegram-каналі.

"Вантажообіг портів Великої Одеси в найкоротшому місяці року становив 8 млн тонн, з яких 5,2 млн тонн продукція українських аграріїв. Це рекордні показники експорту не тільки українським коридором, а й за часів повномасштабного вторгнення", написав Кубраков.

Посадовець уточнив, що експорт через чорноморські порти поступово наближається до довоєнних показників.

За словами Кубракова, обсяг експорту з моменту початку роботи коридору сягнув 28 мільйонів тонн, з яких 19 млн тонн це зернові й олійні. Вантажі з України отримали 42 країни світу.

"Сьогодні понад 90% всього агроекспорту йде через порти Великої Одеси та Дунайські порти. Україна залишається одним із ключових гарантів продовольчої безпеки. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії", зазначив Кубраков.

Нагадаємо, днями міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив про те, що наша країна може вже у найближчій перспективі може відкрити авіаційний простір. Наразі зроблено вже декілька кроків у цьому напрямку, проте кінцевих термінів реалізації даного проекту поки що немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 01.03.2024 13:51