Фото: Instagram / uanimals.official

"Укрзалізниця" оновить правила перевезення тварин у потягах після скандалу з військовим

Днями "Укрзалізниця" потрапила у скандал через те, що військовий Національної гвардії змушений був їхати у тамбурі вагона, оскільки разом з ним був великий службовий собака. Після публічного розголосу інциденту компанія вирішила переглянути свої застаріли правила перевезення тварин.

Що відомо про скандал

Про інцидент у своєму Instagram повідомила пасажирка Дарія Бронська. . За її словами, військовий пояснив їй, що йому не дозволили пройти далі у вагон через собаку, тому вони понад 2,5 години їхали в тамбурі.

"Спитали потім якогось робітника, чому так. Він сказав, що собака в холці вище ніж 45 см не може просто так їхати — мають викупити все купе чи щось таке. Я їхала в новій електричці, де місця валом. Невже не знайдеться якогось кутка, місця хоча б біля полиці для валіз?!" — наголосила жінка.

Відомо, що боєць разом зі службовим собакою Національної гвардії України Ермі їхав з Києва до Чернігова, де вони обоє несуть бойову службу.

Військовий з собакою усю дорогу простояв у тамбурі

Фото: Instagram / daria_bronska

Реакція "Укрзалізниці"

Через деякий час після розголосу інциденту компанія зв’язалася з авторкою поста в особистих повідомленнях. Листування з прес-службою УЗ Бронська опублікувала в сторіз. У компанії пояснили, що є затверджені правила перевезення тварин, яких компанія має дотримуватися. Відтак, згідно з цими правилами, у регіональних поїздах собаки великих порід (вищі за 45 см у холці) перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супроводжувача.

Водночас дрібні кімнатні тварини розміщуються у спеціальних засобах для перевезення на місцях, призначених для ручної поклажі, на руках у пасажира або під сидячими місцями. Собаки великих порід (вищі за 45 см у холці, не більше одного) перевозяться за наявності намордника та повідця (ланцюжка або ремінної прив’язки).

При цьому в Укрзалізниці визнали, що правила вже застарілі. Команда вже працює над розв’язання цього питання.

"Ми усвідомлюємо, що правила вже застарілі. Наразі команда працює над їхнім оновленням, але це досить складний і тривалий процес. Адже зміни вносять до Кабінету Міністрів, тому швидкість ухвалення рішень залежить не лише від "Укрзалізниці", — запевнила компанія.

Нові правила перевезення тварин

Після гучного скандалу організація порятунку тварин і довкілля UAnimals заявила, що вони разом з "Укрзалізницею" спільно вирішили напрацювати оновлені правила перевезення тварин у потягах. 

Зокрема, українцям пообіцяли, що спільно з УЗ: оновлять деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, аби вони стали більш інклюзивними для людей із тваринами та організують соціальну кампанію, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами.

Нагадаємо, що нещодавно компанія "Укрзалізниця" розпочала продаж квитків на поїзди, що прямують у сполученні "Україна — Австрія". Їх можна придбати у мобільному застосунку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.03.2024 14:20