Фото: соцмережа X Лумініци Одобеску

Уламки російських "шахедів" виявлено на території Румунії: з'явилось офіційне підтвердження

У румунському міністерстві закордонних справ підтвердили порушення повітряного простору своєї країни російськими дронами "Шахед" під час нічної атаки України 25 липня. Уламки безпілотників потрапили на територію сусідньої держави.

Про це міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску написала у соцмережі X.

"Більш жахливі атаки були здійснені Росією проти української цивільної інфраструктури. На території Румунії виявлено уламки. Ми повідомили та координуємо з нашими союзниками це питання. Румунія рішуче засуджує ці безвідповідальні дії", — йдеться у заяві Одобеску.

Раніше повідомлялось, що у четвер, 25 липня, північний район румунського округу Тулча другу ніч поспіль оголошував повітряну тривогу, пов'язану із можливістю падіння деяких об'єктів з повітряного простору поблизу кордону з Україною.

Це друге інформаційне повідомлення, направлене населенню північного району округу Тулча за останні 24 години.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 25 липня на підступах до Києва протиповітряна оборона ліквідувала усі ударні безпілотники, які російські загарбники запустили на українську столицю під час масованої атаки.

Нагадаємо, 24 липня ворог атакував ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одещини. Під прицілом росіян була припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок, постраждали люди.

За даними військових, у ніч на четвер окупанти атакували ударними БпЛА типу Shahed із мису Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарська — РФ. Цієї ночі ворог застосував 38 ударних БпЛА Shahed-131/136, атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема — південь Одеської області та центральні регіони України. Всього було збито 25 ворожих об'єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 13:41