Урсула фон дер Ляєн. Джерело: europa.eu

Урсула фон дер Ляєн повторно балотуватиметься на посаду президентки Єврокомісії

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн планує вдруге висуватися на ще один термін. Про таке рішення посадовиця оголосила 19 лютого.

Таку заяву вона зробила під час прес-конференції після засідання Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у Берліні.

Урсула фон дер Ляєн висуває свою кандидатуру як кандидатка від Християнсько-демократичного союзу Німеччини. За її словами, вона має повну підтримку від партії.

"Сьогодні я приймаю усвідомлене та виважене рішення: я хочу висунути свою кандидатуру на другий термін. У 2019 році я вступила на посаду голови Єврокомісії та твердо вірила в Європу. Європа для мене — батьківщина, як і Нижня Саксонія. І тоді, коли надійшла пропозиція очолити посаду голови ЄК я відразу інтуїтивно сказала "Так", — зазначила вона.

Президентка Єврокомісії подякувала керівництву партії Християнсько-демократичний союз за те, що вони запропонували її кандидатуру на вибори.

"Впродовж останніх п’ять років ми спільно зробили більше, ніж могли уявити собі. За ці п'ять років зросла не лише моя жертовність заради Європи, але і розуміння того, скільки може зробити ця Європа для людей", — підкреслила президентка Єврокомісії. 

Варто зазначити, що президента Єврокомісії обирають строком на п’ять років у червні. Обраний голова набуває чинності через п’ять місяців після виборів до Європарламенту. Традиційно посаду президента Єврокомісії отримує так званий "ключовий кандидат" від партії, яка на європейських виборах набирає найбільше голосів. Вибори президента Єврокомісії відбудуться 6−9 червня 2024 року. 

Нагадаємо, президентка Європейської комісії вважає, що Євросоюз має переслідувати три головні цілі, щоби досягти стійкий і справедливий мир, та не допустити замороження війни в Україні. За її словами, війна в Україні стала стратегічною поразкою російського диктатора Володимира Путіна, але вона не перетвориться автоматично на перемогу України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 18:28