Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Джерело: Facebook

Уряд готує постанову, яка відтермінує взяття на облік 17-річних українців за кордоном

В українському уряді пообіцяли ухвалити відповідну постанову, згідно з якою для 17-річних українців за кордоном відтермінують взяття на облік. Документ має з’явитися вже найближчим часом.

Про це повідомила віце-прем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоби пройти відповідні процедури, — це лише збільшить навантаження на військово-лікарські комісії та нічого не допоможе в мобілізації", — зазначила вона.

Тому, за її словами, вже розроблено відповідну постанову, зараз вона проходить погодження, найближчим часом її ухвалять.

"Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, нададуть відтермінування щодо взяття на облік — або до повернення в Україну, або до закінчення воєнного стану", — зазначила віце-прем'єрка.

Раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявляв, що українські 17-річні юнаки, які перебувають за кордоном, мають повернутися до України та з'явитися до територіальних центрів комплектування, щоби стати на військовий облік. При цьому він виключив можливість використання програми "Резерв+" або іншого дистанційного способу, щоби пройти цю процедуру.

Нагадаємо, наприкінці травня в командуванні Сухопутних військ Збройних сил України розповідали, що в Україні хлопці, яким виповнилося 17 років, можуть отримувати повістки. Це стосується тих призовників, які самостійно не стали на військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.06.2024 12:46