Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Уряд закликав українців знизити споживання електроенергії, щоб уникнути графіків відключень

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд й енергетики закликають українців знизити споживання електроенергії через дефіцит в енергосистемі.

Про це очільник уряду повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Зниження температури, аварійні ремонти, обмежена робота сонячних електростанцій через хмарну погоду. Усе це призвело до того, що в нашій енергосистемі зараз спостерігається дефіцит потужності. Укренерго мусить залучати аварійну допомогу з Європи. Це екстрений захід, і не завжди гарантований. Тому зараз уряд та енергетики закликають усіх і кожного знизити споживання електроенергії. Особливо з 09:00 до 19:00", — написав він.

Крім того, прем'єр закликав громадян не підключати одночасно потужні електроприлади та переносити прання на нічні години, вимикаючи світло в невикористовуваних приміщеннях.

"Торгові центри, магазини, ресторани можуть знизити інтенсивність освітлення вивісок і вітрин. Підприємства можуть переглянути свій виробничий процес із погляду енергоефективності. Усе це дасть змогу уникнути введення графіків відключень. Відповідальне споживання електроенергії кожного з нас — це світло для всіх", — наголосив Шмигаль.

Він додав, що наразі ремонтні бригади й енергетики проводять відновлювальні роботи в режимі 24/7, а уряд залучає допомогу партнерів, щоб посилювати генерацію.

Нагадаємо, 7 грудня прес-служба "Укренерго" заявила, що в енергосистемі України склалася важка ситуація. Споживання електроенергії через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7%. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.12.2023 19:39