Сергій Горбачов. Джерело: eo.gov.ua

Уряд звільнив освітнього омбудсмена, — нардеп Гончаренко

У четвер, 15 серпня, Кабінет міністрів звільнив Сергія Горбачова з посади освітнього омбудсмена. Він працював на цій посаді з 2019 року.

Про це повідомив народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко у своїх соціальних мережах.

"На позачерговому засіданні Кабміну звільнили Горбачова Сергія Івановича з посади освітнього омбудсмена", — зазначив парламентар.

Про причини звільнення Горбачова наразі немає офіційної інформації, нардеп Гончаренко їх теж не назвав.

Як відомо, освітній омбудсмен з'явився в Україні 2019 року. На цю посаду призначили Сергія Горбачова, який працював директором спеціалізованої школи в Києві.

Що відомо про Сергія Горбачова

Народився у Запоріжжі. Протягом 1984-1988 років працював вчителем російської мови та літератури у кількох запорізьких школах. Сергій Горбачов також перебував на керівних посадах в освіті, у друкарській справі, журналістиці, зокрема, з 2006 до 2013 був директором інформаційного центру газети "Коммерсантъ Украина". 2015 року його призначили на посаду директора школи №148 у Києві.

Горбачов висунув свою кандидатуру на новостворену посаду освітнього омбудсмена 2019 році. Тоді ж року він офіційно став першим освітнім омбудсменом в Україні.

На початку 2024 року Сергій Горбачов потрапив у реанімацію. Він переніс інфаркт.

Нагадаємо, наприкінці березня освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав абітурієнтів перевіряти ліцензію навчальних закладів перед початком вступної кампанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.08.2024 12:15