Засідання Української асоціації футболу. Джерело: УАФ

В Асоціації футболу назвали міста, в яких збірна України гратиме матчі Ліги націй

Наступним турніром, в якому візьме участь національна збірна України з футболу, стане Ліга націй УЄФА сезону-2024/2025. Українська асоціація футболу визначилася з містами, які приймуть домашні матчі "синьо-жовтих".

Про це повідомив офіційний сайт Української асоціації футболу (УАФ).

"Синьо-жовті" розпочнуть змагання в групі B1. Там суперниками підопічних Сергія Реброва стануть збірні Чехії, Албанії та Грузії.

Україна розпочне турнір із домашнього матчу проти албанців 7 вересня в Празі на стадіоні "Летна". Після цього 10 вересня команда України на виїзді зустрінеться зі збірною Чехії.

У жовтневому циклі матчів на команду Сергія Реброва чекатиме два домашніх поєдинки. 11 жовтня збірна України прийме Грузію в польській Познані, а 14 жовтня протистоятиме Чехії у Вроцлаві. Закриють груповий етап "синьо-жовті" виїзними матчами проти кавказців (16 листопада) й албанців (19 листопада).

Переможець квартету автоматично підніметься в Дивізіон A. Невдаха групи гарантовано опиниться в Дивізіоні C. На дві інші національні команди чекатиме плей-оф. Друга на фініші збірна позмагається за підвищення в класі, а третя намагатиметься врятуватися від вильоту.

Цей розіграш Ліги націй стане четвертим в історії турніру. Для України найкращим став сезон-2020/2021, коли "синьо-жовті" змагалися в Дивізіоні A. Зараз українська команда перебуває в другій за рангом лізі Ліги націй. Загалом є чотири такі дивізіони.

Нагадаємо, що після невтішного результату збірної України на чемпіонаті Європи президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко дав оцінку виступу нашої збірної. Він звернув увагу на соціальну місію, яку мала команда перед стартом, і як її вдалося виконати під час турніру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.07.2024 11:57