Фото: соцмережі

В енергосистемі дефіцит потужності в електромережі: Україна запросила допомогу в Польщі та Румунії

Станом на 11 грудня в енергосистемі України п’ятий день поспіль присутній дефіцит потужності в електромережі. "Укренерго" знову залучає допомогу з Польщі та Румунії.

Про це у Telegram повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

Дефіцит потужностей пояснюють недостатніми обсягами генерації електроенергії на фоні високого попиту від споживачів. За даними оператора, 11 грудня вже зранку споживання перевищило прогнозований рівень на 2,2%, що еквівалентно роботі мінімум двох додаткових блоків теплоелектростанцій, яких немає. 

Для уникнення відключень електроенергії та підтримки балансу була залучена допомога з сусідніх держав — Польщі та Румунії. Зазначено, що на сьогодні Україна не здійснює експорт електроенергії.

В "Укренерго" вчергове закликають ощадливо використовувати електроенергію.

Нагадаємо, 7 грудня прес-служба "Укренерго" заявила, що в енергосистемі України склалася важка ситуація. Споживання електроенергії через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7%. 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд й енергетики закликають українців знизити споживання електроенергії через дефіцит в енергосистемі. Крім того, прем'єр закликав громадян не підключати одночасно потужні електроприлади та переносити прання на нічні години, вимикаючи світло в невикористовуваних приміщеннях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.12.2023 14:22