Фото: Anadolu Agency

В Ірландії зменшать виплати українцям біженцям: названо суми

Українські біженці, які приїжджатимуть до Ірландії, отримуватимуть зменшені виплати. Проте їх навчатимуть та допомагатимуть знайти роботу.

Про це повідомляє Irish Independent.

Зазначається, що уряд Ірландії вирішив скоротити щотижневі виплати з 232 євро до 38,80 євро. Водночас понад 100 тисяч українців, які вже знаходяться у країні, ці зміни не торкнуться.

Натомість новоприбулим біженцям з України організують навчання та допоможуть знайти роботу через місцеві офіси Intreo. При цьому українці, які отримують соціальну допомогу, мають звертатися до державної служби зайнятості.

"Нові нижчі ставки соціального забезпечення приведуть Ірландію у відповідність до пропозицій інших європейських країн", — пише видання.

До того ж новоприбулим біженцям з України нададуть 90 днів безкоштовного перебування у державному житлі. Після зазначеного терміну вони мають самостійно шукати місце для проживання. Урядові джерела очікують, що нові норми почнуть діяти вже наприкінці січня.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Ірландії прибули понад 102 тисячі українців.

Нагадаємо, раніше громадської організації "Українська дія в Ірландії" заявила, що Ірландія організовує безплатні групи психологічної та соціальної підтримки для українців, які знайшли прихисток від війни. Це місце, де біженці можуть в безпечній атмосфері поділитися своїми думками, досвідом та почуттями зі своїми земляками. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.01.2024 17:35