Парламент Італії. Джерело: Вікіпедія

В італійському парламенті не змогли відправити у відставку проросійського віце-прем’єра

Спроба оголосити вотум недовіри віце-прем’єр-міністру, лідеру ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні провалилася в парламенті Італії. Його політична сила досі співпрацює з Росією.

Про це повідомила агенція AFP. Сальвіні витримав вотум недовіри у нижній палаті депутатів 211 голосами проти 129. Опозиція звинуватила його партію "Ліга" в тому, що вона досі офіційно не розірвала зв’язки з "Єдиною Росією".

Ліві та центристські опозиційні партії неодноразово закликали віце-прем'єра надати докази того, що його політична сила розірвала угоду після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Вотум недовіри розглядався як значною мірою символічний крок, адже коаліційний уряд прем'єрки Джорджії Мелоні контролює обидві палати парламенту.

Пропозицію про вотум недовіри Сальвіні внесла центристська опозиційна партія Azione колишнього міністра промисловості Карло Календи. Її також підтримали лівий "Рух 5 зірок", лівоцентристська Демократична партія та дрібніші опозиційні сили.

Італійському віце-прем’єру також закидають відмову звинувачувати Володимира Путіна у смерті російського опозиціонера Олексія Навального в колонії. Крім того, Сальвіні заявляв, що російський народ мав рацію, "переобравши" Путіна на посаду очільника Росії.

Нагадаємо, що в березні міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ країн Заходу в Україну може призвести до Третьої світової війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 08:51