Морський дрон. Джерело: "Думська"

В Одесі презентували новітній український морський дрон (фото)

Учасникам міжнародного форуму з безпеки в чорноморському регіоні — Black Sea Security Forum 2024 — представили новітній український морський дрон. Безекіпажний катер під назвою Stalker 5.0 виставили в актовій залі на загальний огляд.

Про це повідомило видання "Думська". Журналісти зазначили, що нова витончена машина з чорного глянцевого пластику стала символом ухвалення нових політичних рішень і нової асиметричної морської могутності України.

"Брандер має довжину п’ять метрів, ширину 1,2 метра. У спеціальному відсіку, облаштованому в корпусі, може доставляти воду, продовольство, військове спорядження й інші вантажі на острови або ділянки узбережжя, де перебувають наші Сили оборони", — йдеться в повідомленні.

Також безекіпажний катер під назвою Stalker 5.0 може використовуватися для цілей розвідки та патрулювання узбережжя в морських і річкових прикордонних районах.

"Навісний бензиновий двигун потужністю 60 "коней" розганяє його до швидкості понад 40 вузлів (близько 75 км/год). Крейсерська швидкість 30 вузлів (55 км на годину). Дрон оснащений системою відеозв'язку й управління на основі Starlink. Вартість одного екземпляра близько 60 тисяч євро", — підсумували одеські журналісти.

Нагадаємо, 10 травня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявляв, що збитки Чорноморському флоту Російської Федерації після успішних атак українських морських дронів Magura V5 склали 500 мільйонів доларів. А це зброя саме українського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 10:56