Фото: соцмережі

В одному з міст навчальний рік у школах розпочнеться значно раніше

У Львові навчальний рік у школах почнеться 19 серпня. Планові зимові канікули для школярів міста розпочнуться з 21 грудня.

Про це повідомляє мер міста Андрій Садовий у своєму Telgram-каналі. 

За його словами, через надзвичайно складну ситуацію з електроенергією, у Львові готуються до різних сценаріїв.

"Щоб гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік, ми розпочнемо його раніше — 19 серпня. Таке рішення сьогодні прийняв Штаб підготовки міста до зими", — зазначив мер.

Він додав, що, якщо в місті буде повний блекаут, то всі школи Львова стануть цілодобовими пунктами незламності, де містяни зможуть зігрітися та зарядити свої гаджети. Якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі.

Мер наголосив, що за планом, зимові канікули у Львові розпочнуться 21 грудня. На випадок погіршення ситуації з електроенергією в місті — канікули буде продовжено. У школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не мають змоги залишити їх вдома.

"План такий. Якщо будуть зміни, оперативно повідомимо. Наша мета – забезпечити якісну освіту за будь-яких умов. Разом ми подолаємо всі виклики!" — додав Садовий.

Нагадаємо, 21 червня міністр освіти та науки України Оксен Лісовий під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді повідомляв, що в українських школах навчальний рік не буде розпочинатись раніше. Діти сядуть за парти 1 вересня. Проте є ймовірність внесення змін у розклади занять.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.07.2024 12:58