Фото: росЗМІ

В Офісі генпрокурора назвали кількість українських військовополонених, яких стратили рашисти

Російські окупанти стратили понад 110 українських військових після того, як вони здалися в полон та перебували у в'язницях ворога. 

Таку заяву зробив керівник Департаменту Офісу генпрокурора з протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов в інтерв’ю "Укрінформ".

"Понад 110 військових були страчені уже після здачі в полон у місцях несвободи. Акцент на стратах саме під час здачі в полон", — зазначив він.

Бєлоусов додав, що до військовополонених, яких жорстоко стратили, відносяться і вбиті в Оленівці Донецької області. За його словами, Міжнародний кримінальний суд (МКС) спільно з українськими слідчими працює над розслідуванням катувань і жорстокого поводження щодо українських військовополонених у російському полоні.

Прокурор пояснив, що на тривалість розслідувань впливає те, що слідчі не мають доступу до місць, де відбувається страта, а також і до тіл українських захисників.

"Розслідувати, дійсно, складно, бо ми не маємо доступу до території, а іноді й до тіл загиблих. Але є різні технології, які дозволяють нам максимально задокументувати, що відбулося, навіть не маючи доступу", — поінформував посадовець.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що від початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося повернути додому із російського полону понад 3000 своїх громадян. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 19:15