Операція в "Охматдиті". Джерело: Facebook-сторінка МОЗ України

В "Охматдиті" відновили операції з трансплантації органів

Декілька днів тому трансплант-команда лікарні "Охматдит" успішно пересадила донорську нирку 16-річному Данилу з Харківщини. Він багато років жив із хронічним захворюванням нирок і перебував на перитонеальному діалізі.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

"Ця важлива операція мала відбутися ще на початку липня, але через обстріли її довелося відтермінувати. Після ретельного обстеження лікарі встановили, що донором для Данила може стати його мама", — йдеться в повідомленні.

У МОЗ України додали, що 8 липня, в день ракетного обстрілу, у профільному відділенні лікарні перебували 11 дітей, які чекали на пересадку нирки, та дві дитини після трансплантації печінки. Внаслідок атаки операційні та лабораторії зазнали значних пошкоджень, через що маленьких пацієнтів довелося перевести до педіатричного відділення.

"Зараз в "Охматдиті" завершено відновлювальні роботи, зокрема, операційні зали та систему вентиляції, що дозволило відновити органні трансплантації. Нирка, яку пересадили Данилу, запрацювала одразу під час операції, і зараз хлопець уже проходить реабілітацію та набирається сил", — уточнили медики.

Вони акцентували також, що двоє дітей, яким до атаки пересадили печінку, успішно завершили реабілітацію та вже повернулися додому.

"Крім того, фахівці лікарні після обстрілів провели ще 10 трансплантацій кісткового мозку на базі Київського міського центру нефрології та діалізу", — підсумували в Міністерстві охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що 10 серпня МОЗ України затвердило перших вісім учасників Ради з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.08.2024 11:54