Фото: соцмережі

В Україні доопрацюють під потреби переселенців наказ про середню освіту: що може змінитися

Наказ Міністерства освіти і науки стосовно загальної середньої освіти допрацьовують з метою урахування потреб учнів на тимчасово окупованих територіях. Це необхідно для збереження доступу таких дітей до української системи освіти.

Як повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, йдеться про наказ від 13 червня 2024 року №850 "Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні".

Відповідне рішення було прийняте на спеціальній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук за участі міністра освіти і науки Оксена Лісового, народних депутатів та представників громадських організацій.

"Одне з ключових положень наказу передбачало, що основною формою здобуття загальної середньої освіти має бути очна форма", — наголосили у міністерстві. 

Водночас учасники наради зазначили, що потрібно передбачити дистанційну форму навчання для учнів, які перебувають на окупованій території. Зокрема, запропонували надати можливість для релокованих закладів освіти з окупованих територій відкривати дистанційні класи для учнів, які проживають на захопленій країною-агресором території. Наголошується, що положення нового наказу матимуть на меті зберегти доступ дітей, які проживають в окупованих містах та селах, до української системи освіти.

"За результатами наради було вирішено створити робочу групу для напрацювання нового проєкту наказу. У документі буде врахована реальна ситуація на тимчасово окупованих і прифронтових територіях, а також освітні потреби дітей з-поміж внутрішньо переміщених осіб", — йдеться у повідомленні

У міністерстві наголошують, що документ буде спрямований на збереження кадрового складу вчителів, адже досить багато педагогів працюють у школах, де діти здобувають освіту за дистанційною формою навчання. Зокрема, буде враховано й інші пропозиції, які були озвучені в ході наради. Варто зазначити, що всі напрацьовані пропозиції будуть направлені МОН.

Нагадаємо, 25 червня Ірина Верещук повідомляла, що для виїзду із тимчасово окупованих Росією територій українці можуть скористатися декількома шляхами. Однак всі вони ідуть через територію країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.07.2024 05:26