Данило Гетманцев. Джерело: "Слуга народу"

Зараз підприємства краще платять ПДВ, ніж до великої війни: нардеп потішив статистикою

На сьогодні підприємства в Україні краще сплачують податки, ніж до початку повномасштабної війни. Це є наслідком спільних дій влади та бізнесу.

Як повідомив очільник комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев, з урахуванням останніх підсумків декларування податку доданої вартості податкова ефективність становить 3,11%, що значно більше мирного 2021 року, коли цей показник становив 2,7%.

Він зазначив, що в розрахунку не була врахована сплата податку енергетичними підприємствами, адже вони суттєво постраждали від обстрілів.

"Для експертів і надпрофесійної опозиції для яких 0,41% здадуться дрібничкою, зазначу, що ця дрібничка це "плюс" 54,6 млрд грн сплаченого ПДВ у бюджет порівняно з відповідним періодом мирного 2021 року, або це "плюс" 37,1%", — наголосив він.

Посадовець додав, що цей показник не залежить від інфляції. Його вдалося істотно покращити саме під час війни "спільними зусиллями бізнесу та влади з протидії тіні".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що уряд сприятиме формуванню альтернативної генерації в Україні. Розглядається скасування ввізного мита та податку на додану вартість для всього енергетичного обладнання та його складників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.06.2024 04:13