Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Уряд пропонує скасувати мито та ПДВ на енергообладнання

Уряд сприятиме формуванню альтернативної генерації в Україні. Розглядається скасування ввізного мита та податку на додану вартість для всього енергетичного обладнання та його складників.

Як повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, уряд працює над децентралізацією енергосистеми. Йдеться про постачання дизель-генераторів, когенераційних установок, мобільних котелень — насамперед для прифронтових регіонів. 

В ході наради Шмигаль заслухав доповіді віце-прем’єр-міністра Юлії Свириденко та міністра енергетики Германа Галущенка.

"Розглянули можливість скасування ввізного мита й ПДВ на все енергетичне обладнання та його складники, а також спрощення митних процедур для його ввезення. Це дасть можливість громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії", — написав Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Також він дав доручення опрацювати питання щодо надання пільгових кредитів на генерувальне обладнання, а Міненерго було надано доручення спільно з партнерами опрацювати питання щодо встановлення газопоршневих установок у кожному обласному центрі країни.

"Росія робить усе, щоби знищити нашу енергосистему. Ми докладаємо максимум зусиль, аби підготуватися до складного опалювального сезону", — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, що в Україні з 1 червня тарифи на комунальні послуги зазнають змін. Зокрема, зросте вартість електроенергії. Варто зазначити, що під час війни в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та опалення. Однак він не стосується електроенергії та холодної води.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.06.2024 18:31