Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні планують продовжувати контракти дезертирів, які готові повернутися до частини

Контракти тих дезертирів, які добровільно повернулися до військових частин, надалі продовжуватимуть. Таким чином військову службу для них не призупинятимуть. Верховна Рада України ухвалила відповідний законопроект у першому читанні.

Про це повідомив народний депутат України від партії "Голос" Ярослав Железняк, опублікувавши відповідний допис у своїх соціальних мережах. За його словами, законопроект у першому читанні підтримали 235 нардепів.

Згідно з текстом документа, під час дії воєнного стану для військовослужбовців, які вперше самовільно залишили місце служби та готові повернутися, військова служба та дія контракту продовжуються. Але це можливе лише за умови повернення на службу протягом трьох діб.

Також законопроект пропонує відновити виплати грошового, речового та інших видів забезпечення, пільг та соціальних гарантій.

Варто зауважити, що в Україні тим, хто самовільно залишив місце служби, можуть призупиняти військову службу. Зокрема, це означає призупинення виплати грошового забезпечення.

Нагадаємо, що в другій половині серпня Верховна Рада України ухвалила закон про вдосконалення кримінальної відповідальності за злочини проти встановленого порядку проходження військової служби під час дії воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 19:29