Фото: drogichin.by

В Україні половина старшокласників користується послугами репетиторів: учні пояснили, чому це необхідно

В Україні кожен другий учень 10-11 класу користується послугами репетиторів. Більшість старшокласників пояснюють своє рішення тим, що середня школа дає їм недостатній рівень знань для вступу у вищий навчальний заклад.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Реформа профільної середньої освіти", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Так, половина опитаних учнів 10–11 класів (50%) користуються послугами репетиторів. Зокрема, за даними дослідження:

  • займаються з репетиторами, щоб покращити якість своєї освіти, адже навчання в школі є недостатнім для вступу — 43% опитаних старшокласників;
  • користуються послугами репетиторів, бо батьки вважають, що навчання в школі недостатньо — 7% опитаних старшокласників.

Серед опитаних батьків учнів 10–11 класів 71% задоволені якістю освітнього процесу. Водночас 57% задоволені рівнем отриманих знань своїх дітей.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати вручення у школах і виготовлення золотих і срібних медалей державного зразка. Це дозволить зекономити бюджетні кошти та відійти від традицій пострадянських країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.09.2024 15:58