Фото: Міністерство освіти та науки

Старша школа в Україні докорінно зміниться: Кабмін анонсував масштабну реформу

Міністерство освіти та науки готує зміни для учнів старших класів. З 2027 року девʼятикласники самостійно будуть обирати, як вони хочуть навчатися у старшій школі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив очільник міністерства Оксен Лісовий.

Посадовець наголосив, що з 2027 року старша школа повинна докорінно змінитися. В основу змін закладатимуть дві засадничі цінності — свободу і відповідальність. 

"Девʼятикласники самостійно будуть обирати, як вони хочуть навчатися у старшій школі. Це те, що було закладено у філософію всієї реформи, і це те, чого хочуть самі діти", — йдеться у повідомленні Лісового.

За його словами, цими днями були презентовані результати соціологічного дослідження від Київського міжнародного інституту соціології, яке було проведено на замовлення Швейцарсько-українського проєкту DECIDE на запит МОН. Результати дослідження, як зазначив Оксен Лісовий, показали, що 91% старшокласників та 83% студентів професійних закладів висловили бажання обирати частину предметів для вивчення самостійно.

"Це є важливим аргументом для мене у тому, чому попри повномасштабне вторгнення ми мусимо продовжувати втілювати зміни у старшій школі, які закладено в концепцію реформи Нової української школи", — додав міністр освіти та науки.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки затвердило план політики "Школа офлайн", за допомогою якого до очного навчання планують повернути 300 тисяч українських дітей.

Раніше міністр освіти Оксен Лісовий заявив, що наразі 80% українських шкіл обладнані альтернативними джерелами електроенергії та опалення. Водночас у випадку блекауту школи будуть ключовими осередками навчання, адже онлайн-освіта буде неможливою через відсутність електрики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 24.09.2024 12:25