Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні суттєво здешевшала популярна ягода

В Україні за тиждень ціни на сливи знизилися на понад 50%. Водночас у порівнянні з торішніми показниками, ця ягода здешевшала на 33%.

Як повідомляють аналітики EastFruit, на українському ринку спостерігається надмірна пропозиція слив з місцевих господарств, що чинить великий тиск на ціни в даному сегменті.

Так, нині попит місцевих гуртових компаній на сливи дуже низький, водночас обсяги пропозиції цієї ягоди на ринку продовжують збільшуватися через сезонний фактор. Станом на сьогодні ціна на сливи з місцевих господарств варіюється в діапазоні від восьми до 14 гривень за кілограм, що в середньому на 54% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Висока температура повітря сприяла прискореному дозріванню слив і водночас негативно вплинула на їхню якість, що також чинить додатковий тиск на ціни", — наголошують аналітики.

Зокрема, виробники стурбовані тим, що ціни на сливи вже опустилися нижче за рівень 2023 року та коштують на 33% менше, ніж торік. При цьому садівники не виключають, що за тих обставин будуть змушені й надалі поступатися покупцям і знижувати ціни.

Нагадаємо, у липні в Україні змінилася вартість популярних крупНайбільший стрибок цін протягом останнього місяця зафіксували на рис, зокрема круглий. Його ціна зросла на 3,3 гривні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 23.08.2024 09:57