Денис Шмигаль. Джерело: урядовий портал

В Україні запустили експериментальну платформу житлово-комунальних послуг: що відомо

В Україні починає роботу експериментальний проект єдиної платформи житлово-комунальних послуг. Громадяни отримають електронний кабінет, де матимуть можливість дізнатися інформацію щодо тарифів та укласти договір.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Робимо важливий крок до впорядкування житлово-комунальних послуг. Запускаємо експериментальний проєкт Єдиної платформи житлово-комунальних послуг", — зауважив він.

Так, за словами Шмигаля, ця система має на меті автоматизувати процеси та забезпечити доступні та зручні сервіси громадянам. Також вона покращить облік споживачів й дозволить краще контролювати якість житлово-комунальних послуг. Зокрема, користувачі матимуть електронний кабінет і зможуть отримати всю інформацію про управителів, виконавців послуг, ціни й тарифи.

Також українцям будуть доступні результати розгляду їх звернень, а також люди зможуть укладати або розривати договори в режимі онлайн.

"Платформа буде інтегрована з іншими інформаційними системами, що забезпечить обмін даними. Очікуємо, що якомога більше громад долучаться до реалізації цього проекту", — додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше прес-служба Чернівецької міської ради повідомляла, що в Україні військові та члени їхніх сімей мають право скористатись пільгами на житлово-комунальні послугиЗаяву на отримання відповідних пільг мають розглянути та прийняти рішення за 10 календарних днів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.09.2024 01:12