Фото: Pixabay

В Україні здорожчав популярний овоч: на скільки і чому

Після різкого зниження цін на тепличні огірки, яке спостерігалося на українському ринку тижнем раніше, цей овоч знову почав набирати у ціні. У порівнянні з минулим тижнем ціни на огірок зросли на 30%. 

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Зазначається, що причиною подорожчання огірка є істотне скорочення пропозиції на ринку. Наразі у практично всіх тепличних комбінатах проводять зачистки напередодні підготовки до другої сівозміни, що й призвело до значного скорочення кількості огірків. Водночас пропозиція овочу з літніх теплиць також суттєво зменшилася, що пояснюється скороченням темпів збору врожаю через погодні умови.

Аналітики додають, що ціна на тепличний огірок наразі становить від 30 до 50 гривень за кілограм. Це в середньому на 30% більше, ніж наприкінці минулого тижня. Водночас цього сезону багато комбінатів відмовились від вирощування огірків у другій сівозміні або зменшили площі під посів огірків на користь томатів. 

Наразі ціни на тепличний огірок вищі на 15%, ніж в аналогічний період минулого року. Проте варто наголосити, що подальше подорожчання в цьому сегменті може вкрай негативно позначитися на темпах збуту популярного в Україні овочу.

Нагадаємо, раніше EastFruit повідомляв, що в Україні на 39% зросли ціни на полуницю. У порівнянні з аналогічним періодом торік ягода дорожчала на 30%. За словами виробників, ціни на цю ягоду зростають через декілька причин. У першу чергу це пов'язано з пропозицією на полуницю. Вона наразі на ринку стрімко скорочується, оскільки багато садівничих господарств завершують сезон реалізації ранніх сортів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.06.2024 11:14