Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні злетіли ціни на важливий овоч із борщового набору

Цього тижня в Україні на 22% зросли ціни на білокачанну капусту. Зокрема, у порівнянні з аналогічним періодом торік ціни виросли у понад три рази.

Як повідомляють аналітики проекту East Fruit, наразі український ринок капусти переживає період міжсезоння, коли реалізація цього овочу середніх сортів вже завершилася, а до продажів пізніх сортів приступили лише поодинокі господарства.

Так, обмежена пропозиція в умовах активної торгівлі сприяє підвищенню цін на капусту. Станом на сьогодні фермери з основних регіонів виробництва пропонують білокачанну капусту до продажу в діапазоні від 18 до 25 гривень, що на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Широкий ціновий діапазон виробники пояснюють різною якістю пропонованих овочів. При цьому, за словами продавців, попит з боку покупців стабільний у різних цінових сегментах", — наголошують аналітики.

Зазначається, що наразі білокачанна капуста в Україні коштує вже в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому не можна виключати, що на початку наступного тижня ціни на цей овоч можуть зрости ще більше. Втім, уже через один-два тижні аналітики прогнозують істотний ціновий спад, коли на ринок почне масово надходити капуста пізніх сортів.

Нагадаємо, на початку вересня в Україні здорожчали помідори. Це відбулося через різке скорочення пропозиції на продукт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.09.2024 09:54