Скріншот із відео

В Україну повернули додому з Росії ще одну дитину, — Save Ukraine

Ще одна дитина — 17-річна Ілона — повернулася з Росії додому. Для цього всім причетним до цього повернення довелося докласти багато зусиль.

Про це повідомив керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба.

"Повернули з Росії ще одну дитину: 17-річна Ілона щаслива бути вдома. Попри низку складних викликів, команді Save Ukraine вдалося докласти максимум зусиль, і викрадена дівчина нарешті на рідній українській землі. Попереду — зустріч з мамою. Щасливі бути причетним до цієї неймовірної місії", — зазначив він.

Раніше, 7 червня, команді Save Ukraine вдалося евакуювати з тимчасово окупованих територій трьох дітей, серед яких одна — позбавлена батьківського піклування.

Як відомо, єдиного прозорого алгоритму чи механізму, який дає можливість повертати депортованих до Росії українських дітей, на теперішній момент немає. До цього процесу часто залучені різні організації — від державних до громадських об’єднань і приватних особистих контактів.

Як відомо, Міжнародний кримінальний суд 17 березня 2023 року видав ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Нагадаємо, що 8 червня з окупованих російськими військовими територій на підконтрольні землі України вдалося повернути ще трьох дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.06.2024 22:35