Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

В Україну прибули боєприпаси, на які збирали гроші мешканці Словаччини

На початку цього року понад чотири мільйони євро пожертвували приблизно 70 тисяч громадян Словаччини для України. За ці кошти придбали партію боєприпасів, і вони вже прибули в розпорядження українських військових.

Про це повідомило словацьке видання Noviny. Журналісти послалися на представника кампанії "Боєприпаси для України" Федора Блащака, який розповів, що на зібрані кошти вдалося закупити 122 тонни боєприпасів. Їх на шести ваговозах відвезли на логістичний склад, звідки передали Україні.

Як відомо, збір боєприпасів розпочався після того, як уряд Словаччини оголосив, що не приєднається до ініціативи чеського уряду зі збору боєприпасів. До того ж словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо зі зневагою поставився до збору.

Весь процес — від оголошення про те, що боєприпаси закуповуються на зібрані кошти, до повідомлення про те, що вони вже в Україні, — зайняв чотири-п'ять місяців.

"Комусь це може здатися довгим — 4-5 місяців, але для постачань військової техніки та боєприпасів це рекордний термін", — наголосив Блащак.

Він також пояснив, що кожну одиницю боєприпасів варто перевіряти, і це вимагало багато паперової роботи.

Представник "Боєприпасів для України" зазначив, що решту 500 тисяч євро, які зібрали для допомоги Україні, використають на закупівлю пострілів до гранатометів. Їх мають доставити до кінця року.

Нагадаємо, що сьогодні Україна та Словаччина провели міжурядові консультації. За їхніми підсумками керівники делегацій обидвох країн підписали загалом чотири документи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 23:54