Фото: Meduza

В Украні відкрили ще один табір для військовополонених росіян: у якому місті

Вже четвертий табір для тримання військовополонених росіян з'явився в Україні. Він став другою установою виконання покарань на Львівщині, яку з початку повномасштабного вторгнення переобладнано для тримання російських загарбників.

Про це повідомляє "Главком", посилаючись на дані Єдиного державного реєстру.

Як зазначає видання, 23 липня відбулась реорганізація Личаківської виправної колонії №30 під табір "Захід 4".

Також у таборі "Захід 4" змінили керівника — призначено Руслана Олійника, який до цих кадрових рішень очолював табір "Захід 1". при цьому звільнений керівник Олег Паук став керівником табору "Захід 1".

Варто зазначити, що в Україні наразі діє три табори для військовополонених: "Захід 1" — у Львівській області, "Захід 2" — на Вінниччині та "Центр 3" — на Дніпропетровщині.

Обмін полоненими 17 липня: що відомо

17 липня Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з полону 95 військових. Цьому процесу активно сприяли Об'єднані Арабські Емірати.

Серед тих, хто повернувся з полону:

  • 49 воїнів ЗСУ (зокрема учасник "повітряного мосту", який добровільно зголосився вертольотом летіти на "Азовсталь", щоб допомогти заблокованим там підрозділам);
  • двоє військових з Повітряних сил;
  • 21 нацгвардієць;
  • 10 військових моряків;
  • семеро з Сил територіальної оборони;
  • п'ятеро прикордонників;
  • двоє з Державної спеціальної служби транспорту;
  • один захисник із добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу — чоловіки: 88 рядових і сержантів, сім офіцерів. Це вже шостий обмін у 2024 році, здійснений за посередництва держави ОАЕ.

Нещодавно уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Російська Федерація почала передавати Україні деяку інформацію про полонених. Для прогресу у цьому напрямку союзники повинні чинити тиск на країну-агресора.

Нагадаємо, що на початку травня під час великодньої літургії Вселенський патріарх Варфоломій закликав Україну та Росію до обміну полонених у форматі "всіх на всіх".

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, станом на 24 травня у російському полоні перебувають 403 українки. Значна частина з них — цивільні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 19:41