Колаж: TrueUA

В "Укренерго" зробили важливу заяву щодо відключень світла наступного тижня

Якщо не втрутяться форс-мажорні обставини, то наступного тижня, можливо, вдасться уникнути відключень електроенергії в Україні. Це пов’язано в тому числі й із прогнозованим спаданням спеки.

Про це заявив голови правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Поки буде зберігатися спека (на щастя, виглядає так, що вона буде не дуже тривалою) — будуть певні дефіцитні години протягом кожної доби, кожного робочого дня. Як ви бачите, це здебільшого вечірні години, коли споживання найбільше. І в такі вечірні години можуть бути застосовані одна чи дві черги відключень", — зазначив він.

За його словами, наприкінці тижня очікується певне спадання спеки, а також введення в роботу додаткових енергоблоків на певних електростанціях, що дозволить компенсувати дефіцит.

"Будемо сподіватися, що наступного тижня вже обійдемося без відключень", — зауважив очільник "Укренерго".

Як відомо, після тривалої паузи цього тижня в Україні знову розпочали вимикати електроенергію. Причиною став дефіцит в енергосистемі через повернення спеки. Однак зараз упродовж декількох днів світло вимикають лише у вечірні години й одну або дві черги.

В "Укренерго" пояснили, що уникнути відключень не вдається через наслідки масованих атак росіян на енергооб’єкти у березні-червні 2024 року. Втрачені дев'ять гігаватів потужності зруйнованих або пошкоджених теплових та гідроелектростанцій поки вдалося відновити лише частково, тому зі збільшенням споживання у спеку — зростає і дефіцит в енергосистемі.

Нагадаємо, енергетики також повідомляли, що в Україні продовжує зростати споживання електроенергії. У вівторок зранку, 20 серпня, рівень споживання на 2,1% вищий, ніж попередньої доби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.08.2024 21:13