Міністр енергетики Герман Галущенко. Джерело: Міненерго

В уряді роздумують над збільшенням тарифу на світло на тлі російських атак на енергетику

Тариф на електроенергію в Україні може зрости на тлі нових атак Росії на нашу енергетику. Кабінет міністрів зараз вивчає різні варіанти.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на міністра енергетики України Германа Галущенка. Він не виключив можливості підвищення тарифу на електроенергію для населення та зазначив, що уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб'єктів, які пошкодили ворожі обстріли.

У червні минулого року після зимових атак в Україні підвищили ціну на електроенергію майже вдвічі.

"Зараз ситуація ще складніша порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії та змушені проводити планові ремонти атомних блоків", — сказав він.

За словами Галущенка, повністю встановити наслідки атак Росії, а також збитки поки що неможливо. Він зазначив, що масштаби можуть сягнути мільярдів доларів.

"Руйнування значні — і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися", — додав міністр.

Також він попередив, що залежно від ситуації українців у липні-серпні можуть просити максимально економити електроенергію.

"Росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб", — пояснив Галущенко.

Нагадаємо, що сьогодні в Харкові запровадили графіки відключення світла. Енергетики закликають місцевих мешканців знизити споживання, бо ситуація насправді критична.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.04.2024 14:38