Верховна Рада України. Джерело: Вікіпедія

Верховна Рада "забула" про відкликання Безуглої, але зробила нове призначення на "посаду Дубінського"

Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук не виніс на розгляд парламенту постанову про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Натомість депутати призначили Ольгу Василевську-Смаглюк заступником голови Комітету з питань фінансів замість Олександра Дубінського.

Про це написала народна депутатка від фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко у своєму Telegram-каналі.

Пристрасті навколо Безуглої

"Ну ганьбище ж? Стефанчук так і не виніс на розгляд зали постанову про відкликання Безуглої з посади заступника глави комітету нацбезпеки", — зазначила вона.

За її словами, це здивувало навіть самих народних депутатів від фракції "Слуга народу". Ірина Геращенко вважає, що Офіс президента дуже сильно підтримує Безуглу.

"Тобто можна безкарно щодня принижувати військових, накидати на військове керівництво, знущатися з памʼяті загиблих із "Європейської Солідарності". Але все це санкціоновано Офісом президента. А, отже, товариш Стефанчук ніколи не винесе цю постанову на розгляд зали. Сваіх нє брасаєм!" — іронічно зазначила представниця "Європейської Солідарності".

Своєю чергою, депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк розповів, що винести це питання на розгляд парламенту намагалися народні депутати Ігор Кривошеєв ("Слуга народу"), Ірина Геращенко й Артур Герасимов ("Європейська Солідарність"), Дмитро Разумков (позафракційний), Володимир Кабаченко ("Батьківщина") й Олександра Устінова та Ярослав Железняк ("Голос").

"Але проти виступив Давид Арахамія ("Слуга народу"). І так і не поставили. Бояться, що є голоси", — зробив висновок Железняк.

Після цього парламентарі заблокували трибуну Верховної Ради, щоби поставити на голосування постанову про звільнення Марʼяни Безуглої. Проте голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вирішив на цьому завершити засідання парламенту.

Як відомо, раніше, 6 січня, у Верховній Раді зареєстрували проект постанови №10391 про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Згідно з проектом, ініціаторами постанови є 11 нардепів, серед яких і глава комітету Олександр Завітневич.

Регламентний комітет 8 січня підтримав відкликання народної депутатки Марʼяни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань безпеки та оборони. За словами народного депутата від фракції "Голос" Ярослава Железняка, таке рішення ухвалили одностайно. Водночас у висновку комітету зазначалося, що в будь-якому випадку вона все одно залишиться членом цього комітету.

Хто така Василевська-Смаглюк

"А от Ольгу Василевську-Смаглюк призначили заступницею голови комітету з питань фінансів. Замість Дубінського, який в СІЗО. "За" — 252. "Європейська Солідарність" була проти. Ти не один! 1+1!" — натякнула Ірина Геращенко на роботу Василевської-Смаглюк у телекомпанії "1+1".

Ольга Василевська-Смаглюк. Джерело: "Слуга народу"

Ольга Василевська-Смаглюк. Джерело: "Слуга народу"

Вона свого часу була спеціальною кореспонденткою, журналісткою-розслідувачкою каналу "1+1", спеціалізувалася на проведенні журналістських розслідувань, пов'язаних із проявами корупції в економічній і політичній сфері.

Згодом Ольга Василевська-Смаглюк стала співзасновницею іноземного підприємства "1+1 продакшн". Має корпоративні права у ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".

Народною депутаткою її обрали 2019 року від партії "Слуга народу" за виборчим округом №96 (Київська область) як безпартійну. Від початку працювала в Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

Нагадаємо, раніше заступником голови цього комітету був Олександр Дубінський, щодо якого працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування на початку листопада. Його підозрюють у службовому підробленні для виїзду за кордон. Зараз він перебуває в СІЗО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.01.2024 14:42