Фото: МЗС України

"Вертикаль влади РФ зруйнована": Кулеба розповів про "останній аргумент" Путіна

Російський диктатор Володимир Путін може залякувати країни Заходу ядерною зброєю. Це є останній аргумент глави Кремля у війні з Україною.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише CNN.

"Очевидно, що його армія не здатна досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Він розуміє, що його вертикаль влади зруйнована. І тому в його кишені залишився лише один останній аргумент... Я думаю, що це не більше, ніж гра на страху, тому що Путін надто любить життя", — сказав Кулеба.

За словами Кулеби, Заходу "не варто грати з Путіним у гру ядерного страху".

Кулеба також вважає, що ситуація на Запорізькій АЕС є критичною, поки російські війська утримують об'єкт.

"Звичайно, вони не хочуть, щоб їх звинувачували в спричиненні чергової ядерної катастрофи. Тому я думаю, що вони намагаються знайти спосіб провести це як операцію під помилковим прапором або як щось інше, що не було б прямо приписано їм", — додав Кулеба.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко також заявляв, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю. За його словами, деякі боєголовки втричі потужніші за атомні бомби, скинуті США на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

Своєю чергою Інститут вивчення війни (ISW) писав, що можливе розгортання російської ядерної зброї в Білорусі навряд чи означатиме якусь ескалацію з боку Росії. Країна-агресорка робить це для того, аби підпорядкувати собі сферу безпеки країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2023 22:22