Фото: соцмережі

Від повені в Олешках загинули люди: міський голова назвав кількість жертв

Станом на середу, 7 червня, відомо про трьох загиблих людей від повені у тимчасово окупованих Олешках. Кількість жертв може збільшитись

Про це повідомив міський голова Євген Рищук, пише "Суспільне".

"Є у нас уже один чоловік загиблий. В лікарню зараз привезли ще двох. Я думаю їх буде набагато більше. Багато людей прикутих до ліжка, були безногі, як безногі людина залізе на дах?" — сказав чиновник.

За словами міського голови, окупанти надвечір почали евакуювати людей з дахів. Люди збираються в лікарні. Там будинок культури та бомбосховище поряд, але туди нікого не запускають.

"Сьогодні у нас є населені пункти, які затоплені на 100%, є які затоплені на 10%. А в тих, що знаходяться трохи далі від ріки, зовсім нічого немає. Відтак Підстепне та Піщанівка затоплені десь на 50%, Козачі Лагері — на 10%, зокрема прибережна берегова лінія й ті домівки, які там стоять. Олешки затоплені десь на 90%, можливо, трохи більше. Тобто в місті дуже мало сухої території", — додав Євген Рищук.

Згодом керівниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко зауважила, що евакуюватися з міста самостійно наразі неможливо — окупанти забороняють це робити. Натомість загарбники пропонують людям їхати тільки до Краснодарського краю РФ.

Евакуація людей з Херсонщини: що відомо

За ніч 7 червня у Херсоні вода піднялася на п'ять-шість метрів. Багато вулиць в Херсоні вже перекрито, до деяких місць вже неможливо під’їхати. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, станом на ранок на правому березі області затоплено 1852 будинки. Він також попередив місцевих жителів, що вода ще прибуватиме, а тому загроза підтоплень не минула.

Люди із мікрорайону Корабел уночі чекали на рятувальників і волонтерів на дахах будинків та автівок. Місцеві жителі зізнаються, що не очікували того, що вода почне підступати настільки швидко. 

Нині евакуація людей триває. Влада забезпечує усіх питною водою та ухвалює рішення для тих населених пунктів, які живилися з водосховища.

Українська розвідка вважає, що російські терористи довго готувалися до підриву Каховської гідроелектростанції. Причетність Москви до теракту беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації. 

Також ми писали, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні військовослужбовці 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з міста Будьонівськ Ставропольського краю Росії. Нині вони під виглядом цивільних намагаються "евакуюватися" на правий берег Дніпра Херсонщини.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України. Посадовець вважає, що підрив росіянами Каховської ГЕС — це "принципово новий етап російської агресії". Своїм вчинком Росія показала, що увесь час брехала про свої цілі війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 21:20