Фото ілюстративне зі соцмереж

Відень повністю відмовляється від російського газу: коментар Міненерго

Столиця Австрії Відень планує повністю відмовитися від російського газу. Це станеться вже наступного 2025 року.

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

"Комусь це може здатися неможливим, але з 2025 року енергетична компанія Wien-Energie, яка забезпечує енергопостачання столиці Австрії, припиняє використовувати російський газ — як для постачання промисловим і комерційним клієнтам, так і для роботи комунальних мереж міста", — йдеться в повідомленні.

У Міненерго додали: Відень визнає, що Росія — ненадійний постачальник, тому покриватиме власні потреби в газі з альтернативних джерел, зокрема, з Північного моря.

"Зазначене стало можливим насамперед завдяки міністру енергетики Австрії Елеонорі Гесслер та її послідовним крокам в напрямку незалежності від російських енергоносіїв й усуненні країни-терориста з енергетичних ринків власної країни. Йдеться не тільки про австрійську енергонезалежність. Це також про зменшення нафтогазових доходів Росії, а відтак — і кількості російських ракет, які руйнують нашу енергетику", — пояснили в українському відомстві.

Українські енергетики зауважили, що цей крок Відня є прикладом для інших європейських країн, які теж можуть розглянути можливість повної відмови від енергоносіїв російського походження.

"Важливо не лише припинити купівлю газу, нафти, вугілля, але й відмовитися від співпраці в галузі ядерної енергетики з країною-агресором, щоб повністю витіснити її зі світового енергетичного ринку", — підсумували в Міненерго.

Нагадаємо, декілька днів тому єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон заявила, що Європейський Союз повністю готовий до припинення транзиту російського газу через Україну. Залежність блоку від газу країни-агресорки значно скоротилася.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.09.2024 20:40