Фото: TASS

Відомий данський режисер засудив передачу Україні винищувачів F-16: Данілов відреагував

Данський режисер Ларс фон Трієр висловив жаль з приводу загибелі російських загарбників. Таким чином він фактично засудив передачу Україні винищувачів F-16.

Свій допис Ларс фон Трієр опублікував в Іnstagram.

"До речі: пану Зеленському і пану Путіну, і не в останню чергу пані (прем’єрці Данії) Фредеріксен (яка вчора, наче по вуха закохана, позувала в кабіні однієї з найстрашніших машин для вбивств сучасності, посміхаючись від вуха до вуха): "Життя росіян теж важливі!" З найкращими побажаннями, Ларс", — написав режисер.

Реакція Олексія Данілова

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов відреагував у Twitter на висловлювання Ларса фон Трієра, який став на захист росіян. Він запропонував данському режисеру уявити себе на місці українців перед жахіттями війни.

"Війна — це не кіно, де актори грають життя і смерть. За кожним живим російським терористом стоїть мертвий українець. Вибір між катом і жертвою стає трагедією, коли митець стає на бік ката", — сказав Данілов.

Данілов також наголосив, що "Україна живе не в абстракції, а в жорстокій реальності, в якій росіяни є вбивцями".

"Проста порада відомому режисеру: уявіть, що російська ракета щодня прилітає до Вашого міста, що Вашого батька чи матір вбили, онука вивезли до Росії, а дружину зґвалтував російський мародер перед тим, як підпалити Ваш будинок. У цьому випадку абстракція лицемірного "гуманізму" набуває зовсім інших рис — реального, а не вигаданого життя", — додав секретар РНБО.

Що відомо про Ларса фон Трієра

Ларс фон Трієр — данський режисер, сценарист і актор. Він є володарем понад сотні нагород і номінацій на кінофестивалях по всьому світу, серед них "Золота пальмова гілка" ("Та, що танцює в темряві"), "Гран-прі" ("Розсікаючи хвилі"). А також премій "Сезар", "Давид ді Донателло", "Гойя", "Незалежний дух", "Супутник" та ін. Варто відзначити, що Ларс фон Трієр бореться з хворобою Паркінсона.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський впродовж 19-20 серпня здійснив робочі візити до Данії та Нідерландів. Глава держави домовився про передачу Україні сучасних винищувачів. 

Під час зустрічі з главою нідерландського уряду Марком Рютте Зеленський заявив, що Україна отримає від Нідерландів 42 літаки F-16. Передача винищувачів відбудеться після тренування українських пілотів та інженерів. Також прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен під час зустрічі зазначила, що передасть нашій державі 19 винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 14:15