Фото: скріншот з відео

"Війна в Україні має стати останньою у світі": потужна заява Зеленського в Гаазі

Український суд забезпечить відповідальність за злочини, які скоїли російські окупанти. Агресор повинен понести справедливе покарання.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі. 

Глава держави закликав світ "не боятися справедливості". Адже важливо, щоб "агресор відчув усю повноту правосуддя".

"Давайте сьогодні, як завжди 4 травня ввечері, віддамо належне пам'яті тих, чиї життя забрали війни. Друга світова війна, інші. Будь ласка, згадайте українців, які сьогодні могли б бути живими, якби не ця агресія. Якби не війна, якої ми не хотіли, яку ми хочемо зробити останньою війною у світі й ми це зробимо", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному Кримінальному суді в Гаазі. TrueUA опублікував головні заяви українського лідера.

Зокрема, глава держави назвав точну кількість воєнних злочинів, які скоїли росіяни у квітні. Він також нагадав про воєнні злочини Росії, у тому числі про збитий над Донбасом пасажирський рейс MH17, відповідальність Росії за загибель якого суд Нідерландів уже констатував. Зеленський вшанував жертв цієї трагедії хвилиною мовчання.

У четвер, 4 травня, президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до Нідерландів. Глава держави вже прибув до Сенату Генеральних штатів Нідерландів у Гаазі і виступив там з промовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 13:30