Фото: скріншот з відео

Війна з Росією: Сі Цзіньпін звернувся із пропозицією до Макрона

Китай зацікавлений у швидкому вирішенні "української кризи". З відповідною пропозицією лідер Китаю Сі Цзіньпін звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це пише Xinhua.

Сі Цзіньпін переконаний, що затягування розв'язання проблем пов'язаних з Україною не сприяє інтересам жодній зі сторін. Лідер Китаю заявив, що його країна ніколи не підходила до даного питання з егоїстичної точки зору. КНР нібито завжди виступала за справедливість і неупередженість.

"Усі зацікавлені сторони повинні взяти на себе відповідальність, рухатися назустріч один одному і створювати умови для політичного вирішення. Французька сторона може висунути конкретні пропозиції щодо політичного вирішення кризи, і Китай готовий підтримати їх, а також відігравати конструктивну роль", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 6 квітня, президент Франції Еммануель Макрон та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провели перемовини зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном. Під час зустрічі Макрон заявив лідеру Китаю, що розраховує на нього, щоб "привести Росію до тями".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2023 18:31