Валерій Залужний під час виступу у Великій Британії. Джерело: rusi.org

"Війна змушує відмовитися від низки свобод заради виживання": перший виступ Залужного після призначення його послом

Попри те, що найціннішим багатством людства на планеті Земля є можливість жити, майже вся його історія пов'язана з війнами. А точніше з убивствами людей. Ці війни, чи правильніше — вбивства, з плином часу за масштабністю подій і кількістю жертв ставали безпрецедентними та набули статусу світових.

Про це заявив посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час виступу в The Royal United Services Institute (RUSI).

"Суспільство має погодитися тимчасово відмовитися від цілої низки свобод заради виживання", — зазначив він.

За його словами, сучасні війни, на жаль, тотальні. Саме тому до них мають бути готові не тільки військові, а й суспільство.

"Зараз ми маємо усвідомити, що саме від нас, українців, залежить, чи будемо ми жити та чи є майбутнє у наших дітей", — заявив Залужний.

Він додав, що світ змінився, змінились підходи до війни, змінили методи ведення війни, змінилося буквально все, крім самої суті війни та наслідків, до яких вона призводить.

"Вільні та демократичні нації та їхні уряди мають прокинутися та задуматися: як захистити своїх громадян та їхні країни", — наголосив колишній головнокомандувач ЗСУ.

Він акцентував, що саме готовність до війни потрібно розглядати як величезний комплекс заходів, який охоплює не лише суто військові аспекти, а й усі сфери діяльності держави.

"Чи не найскладніша й найважливіша складова — це готовність суспільства, що ґрунтується на чесній і прозорій комунікації між урядом і людьми", — зробив висновок Валерій Залужний.

Варто зазначити, що це був перший масштабний публічний виступ Валерія Залужного після його призначення послом у Великій Британії.

Нагадаємо, що 18 липня президент Володимир Зеленський відвідав із робочим візитом Велику Британію, де провів низку зустрічей. В аеропорту Зеленського зустрів колишній головнокомандувач Збройних сил, нинішній посол України в Британії генерал Валерій Залужний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2024 07:59