Кирило Буданов. Фото: armyinform.com.ua

Війська в обмін на технології для "ядерки": Буданов розкрив деталі домовленостей між КНДР та Росією

Росія пообіцяла Північній Кореї надати технології для тактичної ядерної зброї в обмін на ракети та людей для війни проти України.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає The Economist.

Як наголосив голова ГУР, країна-агресорка допомагає КНДР обходити санкції і "зміцнювати" її ядерний потенціал. Зокрема, Росія передає деякі свої технології для тактичної ядерної зброї малої потужності та систем запуску підводних ракет. 

Водночас Північна Корея надає РФ ракети та своїх солдатів для ведення війни проти України. Зокрема, з кінця 2023 року КНДР передала низку балістичних ракет, пускові системи яких обслуговуються північнокорейськими екіпажами. 

За словами Буданова, таке розширення співпраці між країнами — це результат договору про взаємодопомогу, який був підписаний кремлівським диктатором Володимиром Путіним і північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Пхеньяні в червні 2024 року.

"У нас є партнери, у них є союзники… Україна вже по вуха у світовій війні. Як і в перші дні Другої світової війни, не всі це ще бачать", — сказав Буданов.

У виданні зауважили, що військам КНДР на фронті в Україні "знадобиться кілька тижнів, щоб адаптуватися — якщо вони протримаються стільки". Натомість Буданов зауважує, що такі "експерименти" РФ та КНДР із військовими його непокоять, адже на відміну від російських окупантів, північнокорейські солдати "приходять із заздалегідь запрограмованою ідеологією". У них є сім'ї на батьківщині, яких можуть стратити, якщо справи підуть погано.

"Вони вирішують деякі проблеми для росіян. Є привід для занепокоєння", — додав глава ГУР Міноборони.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що Україна володіє інформацією про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї. Вони можуть налічувати навіть дві бригади по шість тисяч людей.

Водночас Буданов зазначав, що перші північнокорейські війська прибудуть до російської Курської області вже 23 жовтня, аби допомогти захистити її від вторгнення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 09:40