Юлія Мала й Олена Кравець. Джерело: "Детектор Медіа"

Військова медикиня прокоментувала рекламу білизни, де акторка Кравець говорить від її імені

Бойова медикиня Юлія Мала з позивним "Піранька" заявила, що не давала дозволу говорити від свого імені в рекламі бренду білизни brabrabra. Раніше банери із цитатою військової, яку нібито озвучує акторка Олена Кравець, з'явилися у київському метро.

Про це повідомив "Детектор медіа". З’ясувалося, що бойова медикиня не тільки не давала дозволу на висловлення своїх думок у проекті "Одна за одну", а й узагалі не є авторкою слів, які їй приписують,

Реклама в метро

Джерело: "Детектор Медіа"

"Повторюю, інтерв’ю я не давала, і тим паче не дозволяла говорити від мого імені (знак оклику)", — написала Юлія у сторіс в Instagram.

Скріншот з Instagram

Скріншот з Instagram

Згодом бренд заявив про те, що припинить використовувати цитати, які стали частиною проекту, через "непорозуміння" між brabrabra та партнерами.

"Наразі з усіма захисницями відбувся діалог. Ми попросили вибачення та зупиняємо використання цитат тих військовослужбовиць, які не бажають цього", — додали у бренді.

Своєю чергою, бойова медикиня у сторіс заявила про те, що не отримувала вибачень.

Скріншот з Instagram

Скріншот з Instagram

Днями у столичному метрополітені розмістили рекламу, на якій акторка Олена Кравець нібито говорить про складнощі жінок на фронті від імені Юлії Малої. Про спільну кампанію під назвою "Одна за одну", покликану забезпечити якісними комплектами білизни захисниць на передовій, повідомили на сторінці бренду ще в січні 2023 року.

Від початку оголошення про кампанію brabrabra публікували знімки військовослужбовиць, які в рамках проєкту змогли отримати комплекти білизни. До фотографій жінок у білизні чи з нею в руках додавали слова подяки. Такий маркетинг ще тоді викликав обурення громадськості.

Тепер же суспільство відреагувало на те, що на рекламних банерах цитати про захисниць поєднали з фото акторки, яка не має стосунку до війська.

Бренд так пояснював свою позицію: під час створення білизни для військовослужбовиць вони спілкувалися із захисницями, цитати яких і використали в рекламній кампанії. Крім Олени Кравець, у проекті погодилися взяти участь блогерка Даша Квіткова та керівниця Superhumans Ольга Руднєва.

"Лише жінки на передовій можуть максимально чітко описати, чому білизна незручна, а інфлюенсери можуть дати вагомий розголос цій проблемі. Ми не намагаємося прирівняти жінок у тилу та на передовій, а згуртувати суспільство, щоб допомогти тим, хто сьогодні нас захищає", — зауважили автори ідеї.

Нагадаємо, що в липні минулого року Міністерство оборони України оновило літню військову форму для жінок, які несуть службу в лавах війська. Під час розробки врахували антропометричні дані військовослужбовиць, через що форма стала більш підлаштованою під жіночу будову тіла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2024 10:40